Appen

En app för att motverka näthat. Näthat har blivit så vanligt idag att det nästan har normaliserats detta är något vi inte tänker acceptera. Därför grundade vi appen
We Stand App. En app där man får påminnelser om att med enkla medel kan alla göra skillnad och bidra till ett schysstare klimat på nätet. Via vår Q&A kan man även få råd och stöttning. På appen finns något för alla.
Kom ihåg, det kostar inget att vara schysst! 

Missions

Våra missions är som en påminnelse om att vara schysst och att våga stå upp för dig själv och andra. Att helt enkelt våga visa civilkurage. Ett mission kan t ex vara att man ska "Skicka iväg en peppande kommentar till någon idag." Med enkla ord eller meningar kan man skapa ett schysstare klimat för sig själv och andra. Alla kan vi göra något för att världen och internet ska bli en bättre plats!

loading...

q&A (chatten)

Du kan ställa frågor till oss anonymt i vår Q&A där vi svarar på saker som har med internet och sociala medier att göra. Det kan handla om allt från näthat, konflikter eller kränkningar som skett online eller offline. Vi som svarar dig jobbar på WE STAND APP. Vi är inga experter, utan fungerar som en schysst kompis på nätet, som kan ge dig råd, tips och stöttning. Vi har även två kuratorer som hjälper oss att bemanna chatten någon gång i månaden och vid behov.  

Öppettider i Q&A

Vi svarar alltid mån-fre mellan kl 14.00-16.00.
Du kan självklart skriva till oss andra dagar och tider också, men du kan alltid vara säker på att få svar under våra öppettider. 

anonymitet

När du laddar ner appen får du välja kön och ålder. Det är endast den infon vi ser när vi chattar med dig! Därför är du anonym! Men om du berättar någonting som gör att vi kan veta vart du bor/på vilken skola du går eller ditt namn så kan vi bli tvungna att kontakta din skola eller socialtjänsten om vi vår får veta saker om dig som gör att vi blir oroliga över din säkerhet. 

vad händer med det som skrivs i vår q&a?

Vissa frågor som vi får in chatten kan vara bra för andra att få svar på också. Ibland kan vi även använda frågorna för att berätta för politiker, beslutsfattare och andra vuxna om ungas vardag på nätet. Om vi använder en fråga eller ett citat så är det alltid omgjort så att ingen ska kunna spåra det till en person.

Vi sparar alla chattar  i 6 månader, sen raderas den helt, både för oss och för dig. Men vill du radera chatten innan det kan du enkelt göra det genom att trycka på papperskorgen i chatten. 

Facts

Visste du att det är samma lagar och regler som gäller online och offline? It’s a fact!

Här kan du läsa om allt från lagar och regler, till tips om hur du kan hjälpa en kompis som blivit utsatt för näthat. Helt enkelt facts som är kopplade till internet och sociala medier!

Ladda ner appen gratis!